Bestuur

Bestuur

Voorzitter
Laurent van den Elshout

Secretaris
Roland Mather
[email protected]

Penningmeester
Rob Velthuizen
 
Facilitair
Leon Kuijpers
 
 

Commissie barzaken

De Commissie Barzaken is verantwoordelijk voor de exploitatie van de bar in het clubgebouw "Boog Inn" en voert de volgende activiteiten uit:
 
- het organiseren van de bardiensten
- het bepalen van het assortiment en het inkopen hiervan
- het vaststellen van de verkoopprijzen en het inkopen hiervan i.o.m. de penningmeester
- het voorraadbeheer
- het onderhouden en schoonhouden van de bar, keuken en bergruimte
- het formeren van een afsluitteam
- het uitreiken van de ledenpasjes
 
Doordat we met onbetaalde krachten werken en de leden zelf bardienst draaien, kunnen we de prijzen van de consumpties laag houden. Door de baromzet wordt een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de inkomsten van onze vereniging.
 
Omdat er niet voldoende vrijwilligers zijn voor het draaien van de benodigde bardiensten heeft de Algemene Leden Vergadering enkele jaren geleden besloten dat alle senior leden de verplichting hebben om een aantal bardiensten te vervullen. 

Aan de vrijwilligers binnen de vereniging doen we een oproep om 1x per jaar een bardienst te vervullen. Leden in de leeftijd van 70 tot 75 jaar voldoen eveneens aan hun barplicht door 1x per jaar een bardienst te vervullen.
 
Het afsluitteam bestaat uit vrijwilligers die om toerbeurt 's-avonds de bardienstmedewerkers helpen met het afsluiten van de bar.
 
Voorzitter
Gerard Vermeegen
 
Leden
Bep Spek
Joris Stelt
Ria Werner
Wim Verhoeven
Arna Murray
 

Commissie geschillen

De Commissie Geschillen kun je raadplegen als je een geschil hebt binnen de club. Het geschil kan divers van aard zijn en spelen tussen jou en een ander lid/leden, of tussen jou en het bestuur of een commissie.
 
Het is de bedoeling dat de Commissie Geschillen het geschil van beide kanten bekijkt, daarbij gebruik maakt van hoor en wederhoor en uiteindelijk een advies geeft aan de partijen om het probleem op te lossen of maatregelen te treffen.
 
We handelen volgens de richtlijnen van de Commissie Geschillen.
Tevens maken we gebruik van de reglementen en de statuten van L.T.C. Achter de Bogen.
 
 

Commissie jeugd

De Commissie Jeugd heeft als doelstelling om de mini's en de juniorleden van de vereniging op te vangen, te begeleiden en voor hen activiteiten te organiseren, zodat zij met veel plezier een balletje komen slaan op onze club. 
 
De nadruk ligt hierbij op het recreatieve aspect van het tennissen. Het prestatieve aspect valt onder de Commissie Ontwikkeling. Door veel verschillende activiteiten te organiseren willen we zoveel mogelijk mini's en jeugdleden bereiken. De Commissie Jeugd wordt hierin ondersteund door vele ouders die per activiteit benaderd worden.
 
Gezelligheid staat hoog in het vaandel bij de Commissie Jeugd en dat dit zeker niet ten koste hoeft te gaan van de sportieve prestaties, heeft de praktijk ons inmiddels geleerd. We hebben hiervoor regelmatig contact met het bestuur, de Commissie Ontwikkeling en de trainer.
 
Voorzitter
Patricia de Folter
 
Leden
Suzanne Mulder
Marja van den Berg-Vorstenbosch
Kitty van Hulten
Susan Baart
 
 

Commissie onderhoud

De Commissie Onderhoud is verantwoordelijk voor onderhoud van het tennispark, maar tevens voor onderhoud van gebuwen en terras.
 
De commissie bestaat uit 4 leden. Zij hebben ieder hun eigen taak en verantwoordelijkheid en delegeren werkzaamheden naar leden van de onderhoudsgroep.
 
De 4 commissieleden met hun specifieke verantwoordelijkheden zijn:
 
- Jan van Loon (voorzitter)
- Gert Klomp (algemene- maar ook speciale- en eenmalige zaken)
- Piet Jung (park en banen)
- Hans de Laat (techniek; binnen en buiten)
 
De commissie werkt in opdracht van het bestuur maar heeft ook een (zelfstandig) mandaat om voorstellen te doen aan het bestuur inzake onderhoudspecifieke zaken.
 
Overige commissies kunnen voor het uitvoeren van activiteiten een beroep doen op de commissie onderhoud; zij overleggen met het commissielid 'algemene maar ook speciale- en eenmalige zaken'.
 
De voorzitter van de commissie onderhoud communiceert met het bestuur betreffende voorstellen, adviezen etc.
 
De commissie telt een werkgroep van ruim 30 leden die iedere maandagochtend alle voorkomende werkzaamheden uitvoeren. Dat kunnen de terugkerende onderhoudswerkzaamheden zijn, maar ook vernieuwingen die ons park verfraaien.
Echter ook op andere dagen in de week worden bepaalde speciale werkzaamheden uitgevoerd; de commissie onderhoud doet dan tevens een beroep op leden uit de werkgroep met een eigen specifieke kennis en kunde, dit is een groep specialisten.
 
Dat vele handen licht werk maken is hier duidelijk uit af te leiden. Na 1 uur arbeid ligt ons park er weer keurig netjes bij. Regelmatig krijgen we hierover complimenten van zowel onze eigen clubleden als wel van bezoekers. Het is niet iets vanzelfsprekend, maar het zijn vooral onze leden met ruime levenservaring die in deze commissie hun schouders eronder zetten. Per slot van rekening zijn ons park en gebouwen het visitekaartje van de vereniging.
 
Vrijwilligers onderhoud
Theo van Baardwijk
Henk van Berkum
Sjaak van Boxtel
Wim van Dal
Henny Evers
Jan Floris
Adri Groenenboom
Jan van Heeswijk
Jan van Horssen
Piet Jung
Gert Klomp
Kees de Koning
Hans de Laat
Bas Ligtvoet
Jan van Loon
Cor Loos
Frans Maaijwee
Jan Muskens
Theo Peperkamp
Karel de Rooij
Walter Schuurmans
Sjef Verstijnen
Ton Vesters
Jan Werner
 
 

Commissie ontwikkeling

De Commissie Ontwikkeling adviseert het bestuur over het technisch beleid van de vereniging en de daaraan gekoppelde opleidingen en trainingsmogelijkheden. De Commissie Ontwikkeling schrijft hiervoor beleidsplannen, waaronder ook onder meer het jeugdtrainingsplan valt.

Daarnaast regelt de Commissie Ontwikkeling, in overleg met de verenigingstrainer, de trainingscoördinatie, de tennislessen, de lestarieven en de begeleiding van de prestatieve jeugd.
 
Contactpersonen:
Cor van Alphen en Susanne van Alphen-van Veldhoven
 
 
 

Commissie recreatie

De commissie Recreatie organiseert diverse activiteiten voor de senioren:
 
- Groene Blaadjes Toernooi
- Kouwe Klauwen Toernooi
- Golden Oldies Toernooi
 
Presteren mag, maar bij deze toernooien staat de gezelligheid voorop.
 
Voorzitter
Laurent van den Elshout
[email protected]
 
Leden
Eline Dalessi
Theo van de Bank
Henk Beerens
Arno Visser
Kevin Bax
Schelte Post
Gerard Vermeegen
 
 
 

Commissie toernooien

De Commissie Toernooien is verantwoordelijk voor alle prestatieve, interne en open toernooien van L.T.C. Achter de Bogen, voor zowel jeugd als senioren.

Voor onze leden organiseren we de clubkampioenschappen: De opening van het prestatieve seizoen. Je kunt in de diverse spelklassen (enkel, dubbel en gemengd dubbel) je krachten meten met je collega-leden om uit te maken wie zich clubkampioen van het seizoen mag noemen.
 
Onze open toernooien, waaraan ook leden van andere verenigingen deelnemen, zijn;
 
Louis van Drunen Toernooi
Voor spelers ouder dan 55 jaar.
 
Achter de Bogen Open
Eén van het grootste open toernooi in de regio, waarin spelers in de categorieën 3 t/m 9, in het enkel-, dubbel- en gemengd dubbelspel hun krachten meten. Het toernooi vindt plaats in juni, aansluitend aan de KNLTB Voorjaarscompetitie. Goed weer (bijna...) gegarandeerd!
 
Voorzitter
Erik Kamp
 
Leden
Eva Duppen
Renske van Rooij
Frank Snels
Juliet Klerks
Marnick van Gestel
 

Competitieleiding

De Competitieleiding organiseert de deelname van onze vereniging aan de diverse KNLTB-competities.
 
Leden
Marcel Groenenboom
Koos Hooijmans
 
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 416 320 533

Park De Schroef

Prins Hendrikstraat 82
5151 GB Drunen

KVK-nummer

40271469