Oproep aan de leden door de voorzitter

31 januari 2020


Beste leden,  

Deze keer geen volledige nieuwsbrief van mij, maar een oproep. Ik stel het op prijs wanneer je zeker even mijn persoonlijke- en belangrijke oproep leest verderop in dit bericht, maar natuurlijk is het hele bericht de moeite van het lezen waard.  

Na een jaar waarin weer veel gebeurd is in onze club zitten we ineens al weer in 2020. In het vorige jaar waren er zichtbare veranderingen op het park, op de banen en in het clubhuis, maar ook achter de schermen gebeurden er dingen die ons het besturen, organiseren en communiceren gemakkelijker maakten. We hebben zeker niet stilgezeten.  

We deden er met slechts 3 bestuursleden zoveel mogelijk aan om alles draaiende te houden. Als je van het gemis aan bestuursleden weinig gemerkt hebt zou het betekenen dat alles goed en vloeiend gegaan is. Wij zelf weten echter beter en weten dat er zaken bleven liggen, geplande veranderingen (nog) niet door konden gaan, belangrijke speerpunten (nog) geen opvolging kregen, en dat het gewoon beter kan en beter moet. Maar ook wij zijn slechts vrijwilligers die aan handen en tijd gebonden zijn.  

Op maandag 17 presenteren wij tijdens onze Algemene Leden Vergadering de resultaten in woorden en cijfers. U hebt de stukken van de vergadering al in kunnen zien en daaruit blijkt uit de jaarrekening dat we financieel gezond zijn. Uit het jaarverslag blijkt daarnaast wat er allemaal uitgevoerd en georganiseerd is. En dat we toch best veel hebben kunnen realiseren komt vooral door de +/- 75 vrijwilligers die, ieder op hun eigen manier, bijdroegen, om u jullie tennisplezier zo goed mogelijk geregeld te krijgen, zowel prestatief als recreatief. Ik wil nogmaals, en kan dat niet vaak genoeg doen, deze mensen weer van harte bedanken voor hun inzet. Goede vrijwilligers maken een goede club!  

Toch doe ik via dit bericht een beroep op jullie allen, een oproep om mee te gaan denken, en mee te gaan organiseren en besturen, om van 2020 toch weer een succesvol jaar te maken. Daarom nodig ik jullie allen uit om op maandag 17 februari om 19.45 uur aanwezig te zijn op onze ALV om mee te denken, mee te praten en jouw bijdrage te leveren aan zaken die op ons afkomen gedurende dit jaar. Deze club is van ons allemaal. Tevens om mee te discussiëren over hoe we aan gedefinieerde speerpunten voor dit jaar een invulling kunnen gaan geven. En misschien voelen jullie je ook geroepen om daadwerkelijk mee te gaan doen in bestuur en commissies.  

En ...... Ik heb ook een persoonlijke oproep aan jullie, het betreft mijn voorzitterschap. Sinds februari 2017 ben ik jullie voorzitter, een taak die ik met plezier ben aangegaan en een taak die ik nog steeds heel graag uitvoer.   Ik heb met plezier, samen met mijn medebestuursleden, sinds die tijd ideeën kunnen waarmaken, vernieuwingen en veranderingen kunnen doorvoeren en meegeholpen onze vereniging nieuw leven in te blazen om ervoor te zorgen dat we weer springlevend werden na ons 40 jarig bestaan.  

Het voorzitterschap is een taak die veel van je vraagt, in tijd en energie gezien. Ik heb gemerkt dat je de praatpaal wordt voor leden met hun vragen en opmerkingen, leuke en minder leuke. En er wordt verwacht dat je letterlijk zichtbaar bent als voorzitter. Daar tijd in steken en het verbeteren van contacten met leden en externe partijen is iets wat ik heel graag deed. Er werd vaak gevraagd of ik ook een bed had op de vereniging, maar zo erg is het nou ook weer niet. Het gaf in ieder geval aan dat men tevreden was met mijn aanwezigheid bij zoveel mogelijk besprekingen en activiteiten, en een luisterend oor te zijn. Maar het is ook gewoon een mooie job om te doen.  

Helaas werkt mijn gezondheid niet mee en zal het steeds moeilijker worden om er voor 100 procent voor te gaan, met minder neem ik zelf ook geen genoegen. In alle realiteit moet ik er rekening mee houden dat het allemaal wat minder wordt, en daarom deze vraag aan jullie:   Ik zou graag met leden (dames en heren) in contact komen die met mij samen willen bespreken wat de mogelijkheden zijn voor het overnemen van mijn taak.  

Tijdens de komende ALV staat er bij de bestuursverkiezing ook nog niets over vermeld. Het is ook niet iets wat we op 17 februari volledig in moeten vullen, en ik zal ook het bestuur niet verlaten. We kunnen praten over een geleidelijke overname of zo snel mogelijk. Het is maar hoe een kandidaat-voorzitter daar zelf over denkt, alles is mogelijk in wat betreft een combinatie van taken en werkzaamheden.  

Ben je geïnteresseerd, of wil je er eerst eens rustig met me over praten, neem dan gerust contact met me op en we maken een afspraak. En ben er niet bang voor zoiets aan te gaan, het is gewoon een hele leuke rol binnen de vereniging. Het plaatje bij dit bericht is het overnemen van het stokje in een estafette loop. Neem jij het van mij over en gaan we voor de eindstreep bij Achter de Bogen die nog ver weg ligt?  

Ik hoor graag van jou.

Met vriendelijke groet.

Ad de Laat
Voorzittter

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 416 320 533

Park De Schroef

Prins Hendrikstraat 82
5151 GB Drunen