Nieuw - Laddercompetitie L.T.C. Achter de Bogen

20 maart 2019


Beste leden,

We gaan starten met een (proef)-laddercompetitie, een interne, L.T.C. Achter de Bogen clubladder waarin jij als enkelspeler- of met een maatje als dubbelteam je kunt gaan meten met anderen uit onze club. ‘Vroeger’ bestond er al eens zo’n competitie, nu is het een mooi moment om te kijken of we dit weer leven in kunnen blazen.

Wat is een laddercompetitie?
Tennissen wordt pas echt leuk als je jezelf wilt meten met iemand van je eigen niveau! Voor onze beginners, maar ook voor KNLTB competitiespelers. De online tennisladder is ook een leuke en snelle manier om nieuwe tennismaatjes op je club te ontmoeten. Meld je aan en binnen 2 weken speel je met iemand van jouw niveau, of je nou een 5 of een 6 bent maar ook als je een 8 of een 9 bent. Je speelt altijd tegen iemand van je eigen niveau. Te druk of geblesseerd? Dan sla je gewoon een ronde over. Na iedere ronde (2 weken) zie je op de app of website waar jij staat in de competitie.

Voor wie?
Een laddercompetitie speel je op je eigen niveau, tegen mannen of vrouwen, of tegen een dames dubbel, mixed dubbel of een heren dubbel.  Dus meer ervaren spelers / speelsters kunnen meedoen op hun niveau, maar ook voor nieuwe- of onervaren leden is dit een mooie manier om andere clubleden te leren kennen, en te testen of er vooruitgang zit in je niveau van spelen. Als de competitie in bepaalde categorieën niet druk genoeg bezet is zou het voor kunnen komen dat je een keertje tegen het andere geslacht speelt, dit zijn altijd clubleden met een zelfde speelniveau wat jij hebt opgegeven. Kan ook wel eens leuk zijn!

Spelregels
Je speelt gewoon tijdens cluburen, op dagen die je zelf hebt aangegeven als speeldagen. De gebruikelijke afhangtijd geldt (45 minuten of 1 uur) en je telt de games door. De wedstrijd kan eindigen in een gelijkspel. Je hebt steeds 2 weken de tijd om de wedstrijd te spelen en de uitslag te registreren. Aan het einde van de wedstrijd/ronde worden de wedstrijden verwerkt:

- Je wisselt van ladderpositie als je wint van iemand die boven je staat.
- Je zakt 1 plek als je de wedstrijd annuleert of als je de laatste 2 rondes hebt overgeslagen.
- Je wordt van de ladder afgehaald als je 2x op rij je wedstrijd annuleert. Je kunt je dan wel altijd weer opnieuw aanmelden.

Wanneer je mee gaat doen krijg je alle regels en verdere uitleg wanneer je kunt spelen. 

De organisatie van deze competitie
Wij organiseren dit in samenwerking met een externe partij: Sportconnexions. Zij regelen de competitie, de indeling en de wedstrijden. Ook verzorgen zij de communicatie over jouw wedstrijden via email. Wij maken gebruik van hun service die je krijgt in de vorm van een app op je mobiel (IOS en Android), of via een website. Dit eerste proefseizoen is het meedoen gratis, daarna gaan wij betalen voor hun service en vragen wij onze leden een kleine vergoeding hiervoor.

Hoe vaak speel je?
Elke 2 weken start een nieuwe ronde en ontvang je de wedstrijdgegevens per email. De eerste ronde start per 1 april of met ingang van het moment waarop je je ingeschreven hebt. 

De hoogst genoteerde speler(s) maakt een afspraak om de wedstrijd te spelen. De winnaar registreert de wedstrijduitslag via de mobiele app of website. De uitslag wordt aan het einde van de ronde verwerkt. Je kunt rondes overslaan door je profiel aan te passen. Na het spelen van een wedstrijdje kun je op de app zien waar je staat op de ladder. 

De zomerladder loopt van april tot en met september. Elke 2 weken start een nieuwe speelronde en ontvang je per email een uitnodiging voor een wedstrijd. Je speelt tegen iemand van jouw niveau met wie je de voorgaande 10 weken niet hebt gespeeld (afhankelijk van de grootte van de competitie). Een suggestie voor de speeldag wordt gebaseerd op de beschikbaarheid (voorkeur) van beide spelers / teams.

Interesse om mee te gaan spelen?
Schrijf je dan direct in voor het gewenste onderdeel via de bijbehorende link en volg het stappenplan:

Enkel: https://www.sportconnexions.com/nl/tennisladder/achterdebogen/1245/
Dubbel: https://www.sportconnexions.com/nl/tennisladder/achterdebogen-dubbel/2215/ 

·       Klik op “Meld je nu aan”
·       Registreer jezelf en vul de gevraagde gegevens in
·       Bevestig je deelname in de bevestigingsmail
·       Kies je speelniveau en de dagen wanneer je graag speelt
·       Voor dubbels kan 1 persoon voor beiden, je vaste partner, inschrijven
·       Je ontvangt per email een inschrijfbevestiging
·       Je kunt dan ook alle spelregels nog eens rustig nalezen
·       Je wordt ingedeeld op de ladder op jouw spelniveau
·       Elke 2 weken regelen wij een leuke wedstrijd voor je
·       De eerste wedstrijd wordt je ingedeeld op basis van jouw spelniveau
·       Voor de rest wijst alles zich zelf en kun jij je sportief meten met andere clubleden

Aanmelden kan ook via de app ‘clubladder’ (iOS of Android) of ga naar de website www.clubladder.nl en selecteer L.T.C. Achter de Bogen.

Heb je nog vragen? Stuur dan even een email aan [email protected]

Wanneer je nog niet direct, en vóór 1 april, in kunt schrijven is dat geen probleem. Je stroomt dan in de 2de ronde wel in.

Wil jij dat de laddercompetitie zo competitief mogelijk wordt, en dat je dus echt kunt gaan spelen tegen leden van jouw sterkte, zorg dan dat zij ook in gaan schrijven en zeg het dus voort. Zo krijgen we een zo goed mogelijk beeld van de sterktes binnen de club, en kun je dan dus met recht zeggen ‘ik ben de sterkste’ of ‘bijna de sterkste’. En dan dus de sterkste binnen je eigen speelniveau! En dat maakt het voor iedereen juist zo mooi.

Doe mee. Heel veel plezier!

Namens het bestuur
Ad de Laat

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 416 320 533

Park De Schroef

Prins Hendrikstraat 82
5151 GB Drunen

KVK-nummer

40271469