Informatie over bardiensten, CLUB APP en corona

26 juli 2020


Beste leden,  

Hieronder lezen jullie wat over problemen omtrent bardiensten, is er nu echt nieuws over de nieuwe KNLTB / Achter de Bogen Club App voor op je smartphone, en nog wat aanvullende informatie.

Het is veel maar allemaal belangrijk dus lees het goed door.  Zeker de basis instructies voor de nieuwe ClubApp 2.0. lijkt wat veel maar doe je dit in 1 keer goed dan werkt het ook!

BARDIENSTEN  
Onze beheerder van ons clubhuis klaagt er over dat leden die hun bardienst niet kunnen vervullen, tė gemakkelijk omgaan met het oplossen van het probleem wat dan ontstaat. Volgens de afspraken die we daarover hebben, zijn leden zelf verplicht om een vervanger te vinden. Te snel en te gemakkelijk wordt het probleem nu bij Gerard neergelegd.

Vanaf nu zal er strenger mee omgegaan worden en bestaat de kans dat het lid wat zelf geen vervanger vindt hiervoor, een (ook afgesproken) boete krijgt. Alleen in geval van een hele goede reden kan men Gerard inschakelen en om hulp vragen om een vervanger te vinden. De verplichting van die bardienst blijft wel staan en dus zal men opnieuw ingeroosterd worden voor een nieuwe bardienst. Kom onze afspraken na!

INSTALLEER NU DE NIEUWE KNLTB / Achter de Bogen CLUB APP
Het heeft even geduurd maar ook wij kunnen nu gaan werken met een nieuwe Club App op je smartphone. Met ingang van dit weekend wordt deze op ‘actief’ gezet.  Met deze app op je telefoon heb je alle informatie over onze club echt binnen handbereik; er is verenigingsinfo met een link naar onze website met allerlei informatie, maar ook zaken zoals nieuws, eenvoudig inschrijven voor evenementen en interne toernooien, competities, de ledenlijst, de baanbezetting en zolang de corona maatregelen gelden kun je met deze app ook ‘op afstand’ een baan reserveren.

Er zit ook een functie Laddercompetitie in maar dat is een andere knltb optie. Gebruik voor onze eigen laddercompetitie de wijze waarop we nu werken met Sportconnexxions.  Hieronder staan de basis instructies om heel snel van start te kunnen gaan met onze nieuwe ClubApp. Heb je nog vragen? Stel die dan per e-mail aan de beheerders (Dave en Ad).   

INSTRUCTIES
Voor het downloaden en gebruik van de app Als je nog een oudere versie van de app op je telefoon hebt, verwijder deze dan eerst. Die wordt niet meer bijgewerkt. 

Het is nodig  om de 'KNLTB ClubApp' opnieuw te downloaden op je telefoon. Dus download de nieuwste versie (2.1) van de 'KNLTB ClubApp' op je telefoon. Dit is vanaf vandaag mogelijk. Ga naar de Apple App Store als je een iOS telefoon hebt, of ga naar de Play Store als je een Android telefoon hebt, en download de KNLTB ClubApp. 


Zoek nu onze club in de lijst en start met het aanmelden; je gebruikt daarvoor je bondsnummer (staat op je tennispas) en gebruik het wachtwoord wat je de laatste tijd ook gebruikte om een baan te reserveren via Mijn Club op onze website. [Ben je het wachtwoord vergeten klik op ‘wachtwoord vergeten’ en je ontvangt een e-mail met daarin instructies om je wachtwoord te resetten]. Log dan opnieuw in en vervolg de set-up van je telefoon. 

Nu eerst wat instellingen zetten. Druk linksonderin op ‘Home’ en op dat blad met je tijdlijn rechtsboven op ‘Filter’ (3 pijltjes). Zet daar alle 4 agenda-filters op ‘aan’ (rood). Ga dan linksboven terug door op de pijl-terug te drukken.  Ga nu op de onderste balk naar ‘Club’. Daar zie je het clubnieuws (Nieuws), jouw Agenda, jouw Diensten en Info.

Als je op Info drukt zie je dat je van daaruit naar onze website kunt (www.achterdebogen.nl) en o.a. de ledenlijst kunt inzien. Via het auto-icoontje ga je naar de kaart en routeplanner. 
Ga op de onderste balk naar ...’Meer’. Zet daar alle knoppen rechts op ‘aan’ (rood). Je gebruikt dan de app zo optimaal mogelijk. Ga dan linksboven terug door op de pijl- terug te drukken. Je hebt nu alle instellingen juist ingesteld. 


Om nu een baan op afstand te reserveren, ga op de onderste balk linksonder naar ‘Home’, en druk op ‘Baan reserveren’. Druk rechtsboven op ‘Baan reserveren’ en je komt op het banenoverzicht van vandaag. [Wil je op een andere of volgende dag een baan reserveren druk dan op het kalender-icoontje en kies daar de dag waarop je een baan wilt reserveren].

Kies nu een baan en een tijd waarop de baan vrij is (groen blokje met een + daarop). Druk op dat blokje om die baan en tijd te selecteren. Je komt nu op een blad waarop je je medespelers gaat zoeken en toevoegen (druk op zwarte + om je maatje(s) te zoeken en druk op de naam zodat een rood check-teken verschijnt. Als je al je maatjes geselecteerd hebt druk je op ‘Gereed’ en dan op ‘Speler toevoegen’. Je kunt nu meer spelers toevoegen voor een dubbelpartij.

Als je op de begintijd drukt kun je eventueel de begintijd nog aanpassen, dit als je bv. de eerste reservering bent op die baan en tijd. Maar..... om gaten in het schema te voorkomen ga dan altijd uit van de aangegeven begintijd !!! Als je klaar bent met reserveren en alles is ingevuld druk dan op ‘Reserveren’. [Staat niet alles juist ingevuld begin dan opnieuw door op ‘Annuleren’ te drukken]   Je baan is dan vastgelegd en je krijgt een bevestiging per e-mail. Je reservering komt in jouw tijdlijn. Ga je toch niet spelen vergeet dan niet je reservering daar te annuleren zodat die baan en tijd weer vrijkomt.

Simpel toch .... Succes en veel plezier !!!W je na deze eerste instructies meer weten over het gebruik van de ClubApp ga dan naar de handleiding https://www.knltb.club/Documenten/LedenHandleiding_ClubApp2_0.pdf en ontdek meer over de app.   

CORONA MAATREGELEN OP ONS PARK EN IN CLUBHUIS EN TERRAS
We zijn blij te kunnen constateren dat het protocol wat we hanteren vanwege de corona maatregelen goed functioneert. Ook zijn we erg tevreden met de vrijwillige toezichthouders die ‘s avonds alles zo goed mogelijk in veilige handen hebben, waardoor incidentele overtredingen direct gecorrigeerd kunnen worden.

Met hun hulp maar vooral door jullie eigen verantwoordelijkheid om alles zo goed mogelijk te hanteren, moet het ons lukken een ‘veilige haven’ te zijn bij onze tennisactiviteiten, voor je eigen- maar ook de ander zijn of haar gezondheid. 

Echter.... heel actueel zijn de geluiden dat de kans bestaat dat we toch een tweede besmettingsgolf kunnen verwachten. En dat is iets wat we met z’n allen, in ieder geval op onze club, moeten vermijden. Het zou heel erg zonde zijn wanneer, ondanks alles wat we geregeld hebben, en met z’n allen proberen te respecteren, ons clubhuis of zelfs het hele park zouden moeten sluiten.

Dus doen we toch weer een beroep op jullie allen: volg de regels die we afgesproken hebben omtrent hygiëne en looproutes, en hou vooral (en hoe moeilijk dat soms ook is) rekening met de 1,5 meter regel! Dat is waarop het nu fout dreigt te gaan, dus hou bij iedere stap die je zet, of waar je ook zit, de ander in de gaten en stem je sociale afstand op elkaar af!

Mocht iemand van onze leden kenmerken van het virus vertoont, of zelfs ziek wordt, meldt dat dan bij het bestuur zodat we mee kunnen werken aan brononderzoek.   

HET OP AFSTAND RESERVEREN VAN JE TENNISPARTIJ  
Het is gebleken dat dit eigenlijk probleemloos verloopt, ook al hebben sommigen wel eens een probleempje. Het systeem werkt in principe goed dus kijk bij problemen eerst even of jij het zelf allemaal wel goed doet, en of dat je misschien even geduld moet hebben, of even opnieuw moet beginnen.

Een melding die we krijgen van ‘het werkt niet’ daar kunnen we echt niets mee.  Het is voor de softwareleverancier een van de moeilijkste processen en het heeft nog wat kleine foutjes in zich die voor jullie zelfs soms niet zichtbaar zijn. Zo sluit het systeem soms de partijen niet goed aan elkaar aan en ontstaan er gaten in het schema.

Het kan zijn dat het er in de komende tijd soms even iets anders uitziet wanneer je een reservering maakt, geen paniek dan, het betekent dat er wordt gewerkt aan het verbeteren van het proces.  Zorg er in ieder geval voor dat jij jouw partij wel naadloos aansluit op een vorige reservering die er al staat. Werk daar aan mee zodat we met z’n allen nog beter gebruik kunnen maken van de tijd en de banen.   

Nu de ClubApp werkt kun je daar ook mee op afstand afhangen, ook daar is het aansluiten op vorige reserveringen van belang, dus werk er aan mee. Natuurlijk kun je nog gewoon af blijven hangen op de manier waarop we nu al enkele maanden mee werken, via de website dus. Beide manieren leveren hetzelfde resultaat op qua reservering omdat ze uitgaan van dezelfde basisinstellingen. 

Probeer het in ieder geval ook eens met de ClubApp, dat werkt wellicht toch nog gemakkelijker en sneller. Je ziet sneller waar je aan kunt sluiten op een eerdere reservering op een baan, en wanneer. We denken dat de meesten toch met de ClubApp af gaan hangen vanuit huis. Probeer het zelf maar eens uit en je ziet hoe simpel het werkt.   

Zo, dat was weer wat informatie die we jullie niet wilden onthouden. Met name door het gebruik van de ClubApp zul je merken dat je alles over de club nog beter binnen handbereik hebt, in je broekzak of je tasje. 

We wensen iedereen veel plezier op de club. Zorg vooral dat het veilig blijft en laat zien dat een ander zijn of haar gezondheid ook van jouw gedrag afhangt. Daar zijn we dan ook maatjes voor.   

Veel plezier en succes
Het bestuur

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 416 320 533

Park De Schroef

Prins Hendrikstraat 82
5151 GB Drunen