In memoriam Gerard van de Wiel

13 december 2020


In stilte bereikte ons deze week het bericht dat Gerard van de Wiel niet meer onder ons is. Gerard was een man van het eerste uur, stond z’n mannetje op de baan, maar was naast de baan even fanatiek als er geklust of onderhoud gepleegd moest worden. Ook bij het organiseren van evenementen was Gerard duidelijk aanwezig met zijn inzet en humor. 
 
Aimabel, altijd belangstellend, betrokken en een gevoelsmens, dat zijn de woorden die Gerard karakteriseerden. Hij was een vriend voor velen van ons, met een groot gevoel voor humor en je zag het aan hem als hij genoot van het bij ons zijn. In goed gezelschap, gezelligheid voorop, napratend over z’n partijtje, of met z’n vrienden genietend op het terras van goed spel op baan 1 bij toernooien, een lekker drankje voor zich. Wie herkent dat niet?
 
Toch takelde Gerard lichamelijk ineens af, eerst zware rugklachten, en daarna een herseninfarct waren er de oorzaak van dat hij noodzakelijk moest stoppen met zelf tennissen, en dat is wat Gerard niet kon accepteren. Hij trok zich terug en we zagen hem steeds minder op het park. In de zomer van 2019 sprak ik hem, informerend naar zijn gezondheid. Hij vond dat hij er met zijn gebrek niet meer bij hoorde. Hij kon het niet meer opbrengen. We spraken af elkaar te zien op een maandagmorgen en op het Louis van Drunen toernooi. En hij was er! Op zijn eigen plekje tussen zijn eigen vrienden, toch weer genietend van zijn club om hem heen. 
 
Nu blijven er alleen herinneringen. Gerard samen met zijn Lies. Lies die net als Gerard heel veel voor onze club heeft gedaan, ook al was ze zelf geen lid. Bij grotere evenementen was de keuken haar werkplaats. Dank je wel Lies!
 
Wij wensen Lies, zijn kinderen en kleinkinderen, waar Gerard zichtbaar heel veel van kon genieten en vertellen, heel veel sterkte met het verlies van hun man, vader, schoonvader en opa. Gerard was weer voor even terug bij ons, een plek waar hij thuishoorde. 
 
Met een beperkte groep mensen, gezien de corona maatregelen, heeft het afscheid van Gerard plaats gevonden op vrijdag 11 december jl.  
 
Gerard werd 81 jaar oud, we zullen je missen vriend!
 
Namens het bestuur 
Ad de Laat, voorzitter
 

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 416 320 533

Park De Schroef

Prins Hendrikstraat 82
5151 GB Drunen