Harde lockdown: buitensporten mag nog

20 december 2021


Het kabinet en het OMT maken zich grote zorgen om de snelle verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus. Om de verspreiding van het virus te vertragen stelt het kabinet vanaf zondag 19 december 5.00 uur een harde lockdown in.

Bijna alle sectoren moeten sluiten behalve essentiële winkels en apotheken. Ook binnensportlocaties moeten sluiten. Buiten sporten blijft mogelijk van 05.00 tot 17.00 uur. De maatregelen gelden voorlopig t/m vrijdag 14 januari.

Sporten mag
Dat betekent dat tennisverenigingen open mogen blijven van 05.00 tot 17.00 uur. Tennis buiten mag met inachtneming van de volgende regels:

- Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis met 2 volwassenen blijft dus mogelijk en kan veilig op 1.5 meter afstand.

Twee groepen (koppels) moeten elkaar voldoende afstand geven. Dubbelen is ook mogelijk als spelers 1.5 meter afstand tot elkaar en tot het andere koppel op de baan houden. Verder geldt: geen fysiek contact, ga niet samen op het bankje zitten, geef geen high fives en wissel niet van baanhelft.

- Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen (excl. trainer); meerdere groepen van 2 volwassenen mogen op dezelfde locatie trainen, zolang de groepen duidelijk zichtbaar met 1.5 meter afstand gescheiden zijn, bijvoorbeeld 2 spelers per baanhelft. De groepen mogen niet gemengd worden.

Ons clubhuis blijft echter tot en met vrijdag 14 januari gesloten. Men kan wel gebruik maken van de toiletten. 

Gelukkig is er ondanks de harde lockdown nog een en ander mogelijk en mogen we blijven tennissen. Wel doen wij een dringend verzoek op ieders gezond verstand. Neem je verantwoordelijkheid en geef elkaar de ruimte.

Met sportieve groet,
Het bestuur

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 416 320 533

Park De Schroef

Prins Hendrikstraat 82
5151 GB Drunen

KVK-nummer

40271469